Pekaři Tour 2018
Projekt s názvem Pekaři Tour 2018 vznikl proto, abychom představili nové svazové priority a záměry také nečlenským pekárnám, abychom si mohli promluvit se známými i neznámými pekaři, konkurenty, kolegy. A tak jsme si dali za cíl projet celou republiku, navštívit všechny regiony a diskutovat o všem, co se naší práce a oboru týká. 16. března jsme vyrazili na jižní Moravu a setkali se s místními mistry pekaři v krásném prostředí Golf hotelu Austerlitz ve Slavkově u Brna. V dalších „štacích“ se posuneme do východních Čech (4. dubna) a na Plzeňsko (18. dubna), následovat budou Jižní Čechy a Vysočina (3. května).
K hlavním probíraným tématům diskuse patřilo to, jak společně můžeme zvýšit vnímanou prestiž pekařiny a jak vysvětlit zákazníkům, že zdražování pečiva je věc přirozená a správná. Hovořili jsme o tom, jak to zařídit, aby si lidé opět navykli nakupovat pečivo ve specializovaných prodejnách. Padl také návrh, že by stálo za to zkusit spojit síly se známými lékaři a výživovými poradci a udělat v médiích zajímavý seriál článků o zdravotních benefitech kvalitních českého pečiva. Prostě, probírali jsme věci, které nás všechny zajímají či trápí.
Také jsme měli možnost probrat s místními pekaři jejich názor na připravovaný certifikační projekt, který by zájemcům umožnil získat značku „poctivého podnikatele v pekařském či cukrářském oboru“. Hodnoticí systém je již zpracovaný, jde o 10 oblastí vycházejících z kodexu hnutí Naši pekaři, např. jestli firma dělá poctivý marketing a nelže zákazníkům, jak se firma chová k vlastním zaměstnancům, jak firma pečuje o kvalitu, ale také o propagaci českého chleba apod. Nutno říci, že nikdo z přítomných nevznesl žádnou námitku, naopak někteří vyslovili jasnou podporu, zdá se, že se připravovaný projekt líbí.
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
|