Partneři webu

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner





Svaz pekařů a cukrářů v ČR, z.s.

Drahobejlova 2215/6, 190 00 Praha 9
IČ: 152 70 106

Tel.: 266 199 200 - 4 Fax: 266 199 209
e-mail: info@svazpekaru.cz


  
  





Co se s tím rohlíkem zase děje?

Když na mě po roce opět přišla řada napsat úvodník do našeho časopisu, chvíli jsem přemýšlel, čeho by se měl týkat. Opět o nelehké situaci pekařů, o které píšu poměrně často a bohužel situace se moc nelepší, alespoň u většiny pekáren v Čechách? Nebo o tom, jak někteří naši kolegové bojují o přežití a jejich jediným nástrojem je cena? Ta bohužel ne vždy stačí a nevede k dlouhodobé prosperitě a věřte mi: vím, o čem mluvím, protože posledního půlroku na vlastní kůži zažívám, co může se zdravím společnosti udělat dlouhodobě nízká odbytová cena pod výrobními náklady. Pohled do naší nové akvizice, společnosti United Bakeries, nebyl z tohoto pohledu opravdu moc hezký. Ale konec měsíce ledna a „kauza“ rohlíku v Lidlu za 1,50 Kč mi dala námět.

Aktualizováno Pátek, 13 Březen 2020 09:13
Celý článek...
 

Trendy na pekařském trhu v ČR

Nabídka chleba a pečiva na českém pekařském trhu je jedna z nejlepších v Evropě, co se týče šíře sortimentu, vysokého podílu čerstvého nebaleného zboží, zákaznického servisu a velmi nízkých cen. To jistě potvrdí každý, kdo na čas vycestuje do zahraničí a má možnost srovnání. Pekařské výrobky se aktuálně staly nástrojem tvrdého konkurenčního boje o zákazníka. Jsou totiž poslední super čerstvé potraviny, u kterých o čerstvosti rozhodují hodiny. Zákazník, nespokojený s nabídkou pečiva, radikálně mění své obchodní návyky a odchází ke konkurenci. Proto vysoká kvalita, čerstvost, nákupní komfort a dobrá cena rozhodují o tom, kdo získá zákazníka na svoji stranu.

Aktualizováno Pátek, 13 Březen 2020 09:11
Celý článek...
 






Copyright