Partneři webu

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Kontaktní formulář


V případě potřeby nás kontaktujte










Svaz pekařů a cukrářů v ČR, z.s.

Drahobejlova 2215/6, 190 00 Praha 9
IČ: 152 70 106

Tel.: 266 199 200 - 4 Fax: 266 199 209
e-mail: info@svazpekaru.cz


  
  





Pekařská technologie II. - Výroba chleba

 

Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR prostřednictvím své obchodní firmy Pekař a cukrář s.r.o. po loňském úspěchu knihy Pekařská technologie I. – Suroviny vydal odbornou publikaci Pekařská technologie II. – Výroba chleba, která byla uvedena do distribuce na Dnech chleba 2014. 

Autoři publikace

Mgr. Petr Šedivý (jednatel společnosti BENEŠ pekárna s.r.o., býv. ředitel a pedagog SŠPaS Pardubice)           
Ing. Jaroslav Albrecht (jednatel společností KONTINUA– zlepšující přípravky s.r.o a Hostivařská pekárna s.r.o.

Lektoři
Ing. Anna Kaisrová (Michelské pekárny Premium s. r. o.)
Ing. Pavel Skřivan, CSc. (VŠCHT Praha) 

Technická data a cena publikace
Formát A5, vázaná, celobarevná publ., náklad 2 000 výtisků, rozsah 256 str., cena 350 Kč/1 výtisk (včetně DPH).

Názvy a obsah 
I. Úvod ○ II. Obecné poznatky (legislativa výroby a uvádění chleba na trh, význam chleba ve výživě, základní druhy chlebů) ○ III. Žitné kvasy (růstová křivka mikroorganismů, vliv teploty a pH, mikrobiologické procesy v kvasech, parametry a druhy kvasů) ○ IV. Technologie výroby vitálních žitných kvasů – nepřímé vedení ○ V. Přímé vedení chlebových těst (pekařské zakyselující přípravky, nevitální žitné kvasy) ○ VI. Technologické zpracování kvasů a těst (mísení surovin a hnětení chlebových těst, zrání a dělení těst, skulování a vyvalování těstových kusů, osazování ošatek, kynuté, zdobení a značení, sázení a pečení, vypékání a chlazení, krájením balení, tepelná sterilizace a chemická konzervace, dělicí, skulovací a vyvalovací stroje, kynárny a pekařské pece) ○ VII. Výroba speciálních chlebů ○ VIII. Vady chleba (vzhled, tvar, objem, kůrka, barva, střída, vůně, chuť) ○ IX. Bodové hodnocení kvalitativních parametrů konzumního chleba ○ X. Seznam použité literatury


Okruh čtenářů a uživatelů publikace
Odborná publikace „Výroba chleba“ by měla sloužit k praktickým účelům zejména pro technology, mistry a výrobní pracovníky v pekárenských provozech a laboratořích, dále pro technologické a vývojové pracovníky společností dodávajících zlepšující přípravky a směsi na výrobu chleba, techniky firem zabývajících se dodávkami technologických linek a zařízením na výrobu chleba a chlebových pecí. Zároveň se jedná o skvělou odbornou učebnici pro studenty středních odborných potravinářských škol a učilišť zaměřených na učební obor Pekař/Pekařka.

NABÍDKA ZAKOUPENÍ VÝTISKŮ PUBLIKACE

Objednávkové formuláře k publikacím Pekařská technologie II. – Výroba chleba i Pekařská technologie I. – Suroviny jsou přílohou tohoto článku!

Info a kontakty: Stanislav Mihulka, tel. 602 648 148, 266 199 203 
E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  

Attachments:
FilePopisFile size
Download this file (Pekařská techn. I.+II. - Objednávka publikace.doc)PT I. + II. Objednávka publikací 114 Kb
Download this file (Pekařská techn. I.+II. - Objednávka publikace.pdf)PT I. + II. Objednávka publikací 179 Kb
Aktualizováno Sobota, 22 Říjen 2016 15:50
 




Copyright