Valná hromada 2022
Prezentace fotografií z valné hromady Svazu, Střítež u Jihlavy, 26. 1. 2022
Prezentace fotografií z valné hromady Svazu, Střítež u Jihlavy, 26. 1. 2022
Od vzniku koronavirové epidemie v březnu 2020 nebylo možné z důvodu restriktivních vládních opatření pořádat tradiční prezenční svazové akce či byly konány pouze v omezené míře. Za dvouleté období proto citelně chybí našim členům z řad pekáren, dodavatelských společností a škol osobní kontakt s kolegy z oboru, výměna informací a zkušeností či společenská setkávání. Současný trend vývoje epidemiologické situace (prosinec 2021) však již umožňuje nastartovat prezenční setkávání zástupců našeho oboru pod záštitou Svazu. Přinášíme proto stručný plán pořádání vybraných svazových akcí v roce 2022. Koncepty a termíny zde zveřejněných i […]
Světový den chleba se každoročně slaví 16. října. Letos Svaz pekařů a cukrářů v ČR uspořádal u příležitosti tohoto svátku tiskovou konferenci, která se konala 14. října od 14.30 hodin v Praze 1, Café Louvre. V přílohách uveřejňujeme tiskovou zprávu, ostatní dokumenty a podklady na téma „Stav a vývoj pekárenského oboru v ČR“ a videa z pekáren, které zvítězily v jednotlivých kategoriích soutěže Chléb roku 2021.
Tisková zpráva
Ostatní […]
Prezentace fotografií ze Dne chleba v Pardubicích a vyhlášení výsledků soutěže Chléb roku 2021, IDEON Pardubice 15.9.2021
Závěrečný 5. díl Pekařské technologie – Moderní trendy v pekárenství 21. století“, byl představen v září 2021. Objednávkový formulář je umístěn na konci tohoto příspěvku. Zde je rovněž uvedena nabídka na zvýhodněný nákup všech pěti dílů „Pekařských technologií“.
PT I – Suroviny / PT II – Výroba chleba / PT III – Výroba běžného pečiva / PT IV – Výroba jemného pečiva / PT V – Moderní trendy v pekárenství
Odborníci vybrali na celonárodní pekařské soutěži v Pardubicích nejlepší Chléb roku 2021
(TISKOVÁ ZPRÁVA, Praha, 15. září 2021)
Na největší pekařské akci v České republice „Dny chleba Pardubice“ se už po sedmadvacáté sešli pekařští odborníci, aby společně vybrali vítěze prestižní celonárodní soutěže Chléb roku. V pěti kategoriích spolu soutěžily desítky pekařských výrobců z celé republiky. Mezi posuzované parametry patřily vzhled, tvar a objem, kůrka, střídka, vůně a samozřejmě chuť chleba. Mezi vítězi jednotlivých kategorií jsou pekárny z Choustníkova Hradiště, Přerova, Prahy a Židlochovic.
Dvoukolové hodnocení proběhlo za přísných hygienických opatření 15. září v prostorách Střední […]
Prezentace fotografií ze semináře v Českých Budějovicích – Solnice, 26. 8. 2021
Svaz pekařů a cukrářů v ČR prostřednictvím své obchodní firmy Pekař a cukrář s.r.o. společně s partnerem akce, společností ZEELANDIA, spol. s r.o., uspořádal 26. srpna 2021 již 28. ročník tradiční svazové akce „Den českých pekařů a cukrářů“ v Českých Budějovicích. Pro letošní rok jsme ve spolupráci s partnerskou firmou zvolili osvědčený koncept z roku 2019, tj. kombinaci výstavy dodavatelů, semináře a společenského večera ve zrekonstruovaném objektu SOLNICE, původně z 16. století.
Fotografie z akce naleznete zde: https://www.svazpekaru.cz/category/galerie/fotografie-2021/
V přílohách jsou uvedeny nejdůležitější zákony, nařízení a informace z oblasti potravinové legislativy pro podnikatele v pekárenském a cukrárenském oboru. Podrobnějších informace o národní a evropské potravinové legislativě naleznete na webu Potravinářské komory ČR.
Rubrika „Pekařská statistika“ přináší aktuální údaje a časové řady, charakterizující stav a vývoj pekařského oboru.