Máme všichni v živé paměti březen 2020, kdy se změnilo dosavadní fungování celého světa. Přijatá „anticovidová“ opatření se dotkla i mě, pekařského technologa – prakticky ze dne na den jsem zůstal doma a nemohl jsem jezdit do pekáren za zákazníky. Najednou mi ale začalo chodit více zpráv se žádostmi o rady, lidé posílali fotografie nepovedených výrobků a ptali se, co dělají špatně, ptali se na postup, někteří chtěli další a další receptury. 

Tohle byla pro mě jako pekaře a technologa výzva. Zároveň to byla pro mě i možnost a příležitost, jak být ve složité době prospěšný a udělat službu veřejnosti tím, co můžu předat. A tak vznikl nápad, jít cestou online pečení.

Vytipoval jsem proto pár základních jednoduchých receptur a oslovil jsem s námětem na pořad internetovou televizi MALL.TV. Mezi prvními recepty byly housky, bulky, loupáky, podmáslový chléb a protože bylo před Velikonocemi, tak také mazanec. Štáb se mi téměř okamžitě ozval a týden na to jsme začali natáčet.

 Více v příloze …